10/12/2015 ieraksts - 12.10.2015

PIEKLAUVĒ PROFESIJAI

Šodien mūsu skolā tika ieskandināta karjeras nedēļa ar pasākumu “Pieklauvē profesijai”, kura laikā notika dažādu profesiju pārstāvju parakstu medības pilsētā.

Neapstrīdams ir fakts, ka 10.b klase ir dzimusi laimes krekliņā, jo kā pirmo mēs nomedījām “Liepājas papīra” vissvarīgāko personu, uzņēmuma vadītāju – Jāni Vilnīti, kurš mūs ir pacēlis līmeni augstāk zināšanās par darbu tipogrāfijā. Nākamo iedrošinājuma avotu atradām viesnīcā “Kolumbs” pie atsaucīgās administratores un uzzinājām, ka šeit cilvēkus pieņemot darbā nevērtē pēc izskata, bet gan pēc reālām prasmēm. Savukārt “Ātrās frizētavas” atsaucīgā frizierīte norādīja, ka svarīgs ir radošums un drosme, lai sasniegtu virsotnes.

Farmaceita palīdzes stāstītais mums atgādināja, ka arī tik vienkāršs iemesls kā atalgojums var būt noteicošais profesijas izvēlē, turpretī bankas darbinieces teiktais ir pierādījums tam, ka dzīve dažkārt mēdz piespiest izvēlēties ko konkrētu. Klientu apkalpošanas speciāliste telekomunikāciju centrā bija īsts piemērs profesionālai attieksmei pret jebkuru klientu, savukārt apsardzes darbinieks X – reāls apliecinājums profesijai, kurā nav ļauts publiskot ne personas vārdu, ne foto, kurā viņš redzams dienesta apģērbā.

Aizraujošās medības turpinājām pie ēdināšanas pakalpojumu sniedzēja, kur sastapāmies ar ne pārāk laipnu uzņemšanu. Mūsu dvēselēm mierinājumu sniedza preses izdevumā sastaptā korektore, kuras zelta ieteikums skan šādi – atrodi darbu, kas tev patīk, un tev nebūs jāstrādā ne vienu dienu mūžā. Iedvesmu sasmēlušies, profesiju medības noslēdzām pie absolūti gudriem datorpuišiem.

Šī fantastiskā mācību stunda ir devusi mums daudzveidīgu pieredzi sākot no komunicēšanas iemaņām līdz attieksmes veidošanai visneparedzamākajās situācijās.

Comments:0

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *