11/28/2012 ieraksts - 28.11.2012
~ Pasākumā “Ēdināšanas un viesmīlības bizness” restorānā “Upe” ~
Mūsu mērķis, apmeklējot šo iestādi, bija uzzināt vairāk par viesmīlības pamatiem un darbu restorānā. Mūsuprāt, šī tēma mūsdienās ir ļoti aktuāla, daudzi paralēli mācībām meklē darbu, kur piestrādāt. Šis ir vispiemērotākais darbs, ko var apvienot ar mācībām.
Visvairāk šajā dienā mums patika restorāna īpašnieces Alijas Samoilovas runa. Viņa stāstīja par to, kā kļuva par restorāna īpašnieci. No sākuma gribēja kļūt par veterinārārstu, taču saprata, ka darbs nav piemērots viņai. Tad mācījās Liepājā par uzņēmumu vadītāju un tagad ir veiksmīga restorāna īpašniece.
Sākumā uz nodarbību atnācām pirmie, bet pēc tam sanāca ļoti daudz skolēnu un interesentu. Sākoties pasākumam, uzzinājām ļoti daudz informāciju par darbiniekiem un viņu pienākumiem, restorāna vēsturi, un tā darba laikus. Visspilgtākais pasākumā likās tas, ka mums izrādīja restorāna virtuvi un viesnīcas numuriņus. Bija ļoti interesanti apskatīt viesnīcas numuriņus, uzzināt cenas un apskatīt to komfortu.
Šajā restorāna ieguvām ļoti vērtīgu informāciju, sākot ar to, kur profesiju var apgūt, un beidzot ar augstākajiem amatiem šajā restorānu biznesā. Iesakām cilvēkiem šo profesiju, vairāk tādiem, kam patīk komunicēt ar cilvēkiem un tādiem, kam ēst gatavot sagādā prieku.
Comments:0